Asculta!...Zeelandia foloseste tehnologia acustica
pentru a
afla cat de crocanta este coaja
In dorinta de a raspunde mereu cu brio cerintelor clientilor si implicit ale consumatorilor, compania investeste atat in dezvoltarea produselor, cat si in cercetare, preocuparea pentru o continua dezvoltare fiind unul dintre crezurile Zelandia.
In Zeelandia preocuparea pentru a oferi solutii la nevoile clientilor sai a atins un nou nivel de performanta. Se stie ca in ultimii ani consumatorul final a devenit tot mai sofisticat si informat privind alegerile sale. Daca in trecut produsele de panificatie proaspete erau mai degraba un deziderat, acum de cele mai multe ori prospetimea face diferenta pe piata. Venind in intampinarea producatorilor de panificatie, Zeelandia a elaborat o noua metoda de verificare a prospetimii produselor de panificatie, metoda ce determina cat de crocanta este coaja panii.
In acest scop, Zeelandia a utilizat un microfon conectat la un aparat de analizare a texturii, in ideea de a masura intensitatea sunetelor produse de coaja painii si a altor produse de panificatie la comprimarea acestora. Testul are rolul de a ajuta compania sa compare ingrediente, retete si procese tehnologice cu scopul de a determina cele mai bune optiuni pentru a obtine coaja perfecta.
“Datorita noii metode, care implica imbinarea fortei si a sunetului, putem avea un termen de comparatie pentru ceea ce inseamna o paine cu o coaja sugestiva pentru ideea de prospetime. In acelasi timp, putem spune ca acest test ne ofera indicii si pentru durata de mentinere a prospetimii produselor”, afirma Hennie Kuzee, Manager de Cercetare si Dezvoltare la Zeelandia (R&D).
Tot Hennie Kuzee a mai spus ca inainte de dezvoltarea acestei metode testarea se facea organoleptic, sub stricta monitorizare si implicare a unor experti specializati in analizarea sunetelor generate de paine in momentul comprimarii.
Pentru a citi continuarea articolului, accesati pagina Zeelandia foloseste tehnologia acustica pentru a vedea cat de crocanta este coaja.