Specialitate impletita
Specialitate impletita
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1 | kg | faina alba de grau |
Aluat | 100 | g | Premium Kalacsmix |
Aluat | 120 | g | zahar |
Aluat | 25 | g | drojdie prospata |
Aluat | 450-500 | ml | apa calduta |
Aluat | 80 | g | Zela Creme |
Decor | Ovex Powder |
Mod de lucru
Se amestecă toate ingredientele, cu excepția Zela Creme și se malaxează timp de de 4-5 minute la viteza a I-a și 4-5 minute la viteza a II-a, în funcție de cantitatea de aluat. Spre sfârșitul malaxării, în ultimele 2-3 minute, se adaugă și Zela Creme.
Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 10-15 minute, după care se divizează la 0,0750 kg, se formează fitile și se împletește în patru. Se dă la dospitor pentru 50 de minute, suprafața se unge cu Ovex Powder (pudra de ou) și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 180 °C, timp de 18-20 de minute.