Rețete Rețete

Melci cu măr și caramel sărat

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,100 kg Premium Kalacsmix
1,000 kg faina
0,050 kg drojdie
0,100 kg zahar
0,400 l apa
0,080 kg Zela Creme
Umplutura 0,600 kg Umplutură de mere și scorțișoară
0,300 kg Cream Salted Caramel
Decor ou spumat
Caramel
Roasted Apple with Cinamon
Chocolina White
Mere feliate

Mod de lucru

Ingredientele pentru aluat se amestecă, excepție făcând Zela Creme, se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteza și 6-8 minute la viteza a doua. Zela Crème se adaugă în ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 10-15 minute. Aluatul se întinde în foaie, se aplică umplutura în strat subțire, se rulează, se porționează și se așază apropiați în tavă. Se dau la dospitor, pentru 30-40 de minute. După dospire se unge suprafața cu ou și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 200-220°C, timp de 18-20 de minute. După coacere și răcire, se toarnă pe toata suprafața Chocolina White încălzită și se decorează.

Melci cu măr și caramel sărat