Cuib de clătite
Cuib de clătite
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1000 | g | făină de grâu |
Aluat | 200 | g | Berlinermix 2000 |
Aluat | 50 | g | drojdie proaspătă |
Aluat | 200 | g | ouă |
Aluat | 10 | g | sare |
Aluat | 320 | ml | apă |
Umplutură | 450 | g | Pancake Mix Total |
Umplutură | 750 | ml | apă |
Decor | 100 | g | Mont Blanc |
Mod de lucru
Pentru obţinerea aluatului se malaxează ingredientele timp de 4-5 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, în funcţie de cantitatea de aluat. Aluatul se lasă la odihnă timp de 10 minute, apoi se divizează la 80 g, se modelează rotund şi se lasă la predospit timp de 10 minute. Se modelează final sub formă rotundă şi se dă la dospitor pentru 20-30 minute. Spre finalul dospirii, mijlocul fiecarei forme se aplatizează cu degetul, lăsând crescute doar marginile acestora. Coacerea se realizează la temperatura de 160°C timp de 15 minute. Pentru obţinerea umpluturii, se mixează cu paleta Pancake Mix Total şi apa timp de 5 minute. Se toarnă câte 25 g de compoziţie într-o tigaie încinsă şi se prăjesc formele pe ambele părţi. După racire, se umple fiecare formă, coaptă, cu câte 4 forme prăjite. La final se decorează cu Mont Blanc.