Croissante cu cremă de alune de pădure
Croissante cu cremă de alune de pădure
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foaie | 1.000 | kg | faina |
0.170 | kg | Croissantmix | |
0.050 | kg | zahar | |
0.040 | kg | drojdie | |
0.480 | L | apa | |
0.400 | kg | Zela Pastry | |
Crema de alune | 0.400 | kg | Chocolina Hazelnut |
Decor | Mont Blanc |
Mod de lucru
Ingredientele, excepție făcând Zela Pastry80, se malaxează timp de 4-6 minute la prima viteza și 4-6 minute la viteza a doua. Aluatul obținut se lasă 10 minute în repaus, apoi se adaugă Zela Pastry 80 și se împăturește. Aluatul se turează, se împăturește și se lasă la rece pentru 15 minute. Operațiunea se repetă de 2 ori. După ultimul repaus la rece, aluatul se întinde în foaie, se taie triunghiuri și se rulează. Cornurile se lasă la dospit timp de 30 minute. Se coc timp de 18-20 de minute la temperatura de 180°C. După coacere și răcire, se umple fiecare croissant cu Chocolina Hazelnut.