Croissant cu cremă de Post
Croissant cu cremă de Post
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
aluatul | 10 | kg | făină de grâu |
aluatul | 500 | g | Korent Europe |
aluatul | 700 | g | zahăr |
aluatul | 120 | g | sare |
aluatul | 25 | % | margarină (raportată la cantitatea de aluat) |
umplutura | 20 | g | Presta Choco FN(20 g de umplutură la 100 g de aluat) |
Mod de lucru
Toate materiile prime din reţetă, cu excepţia margarinei, se frământă la viteză mică până se formează aluatul, apoi se continuă frământarea la viteza mare încă 5 min. Aluatul obţinut se divizează în bucăţi de câte 1 kg, se modelează rotund si se lasă la relaxat 5-10 minute pe masă. După relaxare, se încorporează margarina si se fac două turări cu două împachetări: ambele în 3. Se dă la rece cca. 15 - 20 minute, apoi se repetă operaţia de turare cu cele două împachetări identice. La final se întinde foaie de lucru cu grosimea de 3mm ce se divizează în triunghiuri cu baza de 12cm. Umplutura se asează la bază, după
care se rulează aluatul dinspre bază spre vârf. Dospirea se face la 35°C, umiditate 75%, timp de aprox. 30 minute. Coacerea se face la 230°C timp de 25 minute.