

Mucenici Chocolate Brioche
Mucenici Chocolate Brioche
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1.0000 | g | faina tip 480 |
1000 | g | Premium Kalacsmix | |
1500 | g | zahar | |
40 | buc | oua | |
500 | g | drojdie | |
1500 | g | unt | |
3.5 | l | lapte | |
Glazură de ciocolată | 1000 | g | Chocolatier Nocciola Bake |
300 | g | Satina Dark | |
decorațiuni din ciocolată |
Mod de lucru
Aluatul se lasă la fermentat pentru 70-80 minute, într-un vas spoit cu ulei, la temperatura mediului ambiant. După fermentare, se divizează în bucăți de 120 g sau la gramajul dorit și se premodelează în formă de fitil de aproximativ 20 cm.
Fitilele se lasă din nou la relaxat pentru aproximativ 15-20 minute, după care se modelează final în formă de fitil mai lung, care ulterior va primi forma cifrei 8.
Se lasă la dospirea finală pentru aproximativ 60 de minute, la 32°C și 75% umiditate relativă a aerului. Pentru un luciu apetisant și o culoare aurie, se recomandă ca înainte de coacere, mucenicii să fie spoiți cu o soluție obținută din amestecul în părți egale de: ou și lapte.
Coacerea se realizează astfel:
• Cuptor cu convecție: 190°C, timp de aproximativ 11-12 minute, fără abur.
• Cuptor multivatră: 200°C, timp de aproximativ 11-12 minute, fără abur.
Decorare
Glazură de ciocolată: 1,000 kg Chocolatier Nocciola Bake se fluidizează la microunde, după care se adaugă 300 g Satina Dark topită în prealabil. Se amestecă cele două ingrediente până la omogenizare. După glazurare, se decorează cu Crispies Mix.

Produse
Premium Kalacsmix
Mix pulverulent pentru obținerea specialităților din aluaturi dulci.