Panettone
Panettone
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 0,100 | kg | Korent Classic Panettone |
1 | kg | faina | |
0,080 | kg | drojdie | |
0,015 | kg | sare | |
0,220 | kg | zahar | |
0,400 | l | apa | |
0,080 | kg | Zela Creme 80 | |
Umplutura de nuca | 1 | kg | Walnussfulle Premium |
0,600 | l | apa | |
0,030 | kg | cacao | |
0,050 | kg | Flavour Rum |
Mod de lucru
Umplutura de nuca
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10-15 minute inainte de a fi utilizata.
Mod de lucru
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia margarinei, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 5-6 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat. Zela Creme 80 se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obtinut se lasa la odihna intr-un vas acoperit, timp de 40-60 de minute. Se divizeaza la 0,500 kg, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10-15 minute. Fiecare bila de aluat predospita se imparte in doua, se intinde in foaie, se adauga umplutura de nuca pe fiecare foie, se ruleaza, se impletesc fitilele doua cate doua si se asaza in forma circulara. Tavile se introduc in dospitor si se lasa timp de 60-70 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou, se decoreaza si se introduc formele in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 170-180°C, timp de 30-40 de minute.
Produse
Korent Classic Panettone
Mix pulverulent pentru prepararea specialităților obținute din aluaturi dulci, cu aromă de lămâie și portocală.
Classico E-free
Mix pulverulent pentru rețete italienești autentice de Panettone, Pandoro și Colomba, cu etichetă curată.
Korent Premium
Mix pulverulent pentru cozonac și specialități dospite, cu bucăți de portocală și lămâie deshidratată.