Cozonac cu vanilie
Cozonac cu vanilie
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 0,100 | kg | Korent Vanilla |
1 | kg | faina | |
0,080 | kg | drojdie | |
0,015 | kg | sare | |
0,220 | kg | zahar | |
0,400 | l | apa | |
0,080 | kg | Zela Creme 80 | |
Umplutura de nuca | 1 | kg | Umplutura de nuca |
0,300 | l | apa | |
0,010 | kg | cacao |
Mod de lucru
Umplutura de nuca
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10-15 minute inainte de a fi utilizata.
Cozonac
Ingredientele pentru aluat se amesteca, exceptie facand margarina, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 6-8 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat. Margarina se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obtinut se lasa la odihna timp de 15-20 de minute. Se divizeaza la 0,550 kg, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10-15 minute. Fiecare bila de aluat predospita se intinde in foaie, se adauga Crema de nuca pe fiecare foie si se ruleaza. Fitilul obtinut se taie in doua parti pe lungime si se impleteste. Formele de cozonac se introduc in dospitor si se lasa timp de 50-60 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou si se introduc in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 170-180°C, timp de 40-45 de minute.