Rețete Rețete

Cozonac Superior

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,100 kg Korent Europe
1 kg faina
0,080 kg drojdie
0,015 kg sare
0,220 kg zahar
0,400 l apa
0,080 kg Zela Creme 80
Umplutura de nuca 1 kg Umplutura superioara de nuca
0,300 l apa
0,010 kg cacao

Mod de lucru

Umplutura de nuca

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10-15  minute inainte de a fi  utilizata.

Cozonac

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia margarinei, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 5-6 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat. Zela Creme 80 se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obtinut se lasa la odihna intr-un vas acoperit, timp de 40-60 de minute. Se divizeaza la 0,500 kg, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10-15 minute. Fiecare bila de aluat predospita se imparte in doua, se intinde in foaie, se adauga umplutura d enuca pe fiecare foie, se ruleaza, se impletesc fitilele doua cate doua si se asaza in forma circulara. Tavile se introduc in  dospitor si se lasa timp de 60-70 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou, se decoreaza si se introduc formele in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 170-180°C, timp de 30-40 de minute.

Cozonac Superior