Rețete Rețete

Yogurt Twist.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foietaj 10,000 kg faină tip 550/480
1,000 kg Nordix Croissantmix
1,000 kg zahăr
0,600 kg drojdie
0,500 kg unt 82% grăsime
2,5-3 l apă/gheață
4,500 kg unt (laminat)
Cremă de iaurt 0,500 kg Cheesekrem
1,000 l iaurt
0,100 kg zahăr
Umplutură de căpșuni Frutapaste Strawberry

Mod de lucru

Frământarea la viteza 1 se face  timp de 6 minute, adăugând toate ingredientele. Frământarea la viteza 2 se face timp de 5-6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. Dacă nu se ajunge la această temperatură, se recomandă introducerea aluatului în shock freezer pentru 10-15 minute, pentru a reduce temperatura. Din masa totală de aluat se ia 12-15% și se mixează împreună cu colorantul roșu. Bucata de aluat colorată cu roșu se învelește într-o folie și se lasă la frigider.

Înglobarea untului
Se recomandă ca untul să fie adus înainte de utilizare la o temperatură de 13-15°C, sau în intervalul de temperatură indicat de producător. Untul se laminează până la o grosime de aproximativ 7-8 mm. Se așează untul în centrul bucății de aluat, care a fost laminată anterior la aceeași grosime de 7-8 mm,după care se pliază cele două laterale ale aluatului peste unt, având grijă ca marginile să rămână libere (neacoperite de aluat).

Împachetarea 1
Aluatul cu untul încorporat se laminează  până la o grosime de aproximativ 8-10 mm, după care se împachetează în 4.
Aluatul împachetat se lasă la 5°C timp de 60 de minute, acoperit cu folie, pentru a preveni formarea unei cruste.

Împachetarea 2
Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4. 

Întindere finală&modelare
După cele două împachetări, se lipește aluatul colorat de bucata de aluat, care se laminează la o lățime de 30 cm și o grosime de aproximativ 5-6 mm. Se decupează câte 0,5-1 cm din marginile aluatului pentru a obține un aspect mai îngrijit al produsului finit. Se decupează dreptunghiuri cu lungimea de 20 cm și lățimea de 5 cm.

Dospire finală
Aluatul se lasă la dospit timp de 120 de minute, la o temperatură maximă de 28°C și o umiditate relativă de 72-76%.

Decorare
Se pulverizează soluție de luciu, obținută din ou și lapte amestecate în proporții egale.

Umplere
Crema de iaurt
Se amestecă toate ingredientele la viteza medie a mixerului pentru 5-7 minute.
Cu ajutorul unui posh, se toarnă alternativ crema de iaurt și umplutura de căpșuni.

Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Produsele se introduc în cuptor, se aplică un abur moderat și se lasă 1 minut fără ventilație. Temperatura cuptorului se reglează  la 170°C și se coc pentru încă 16 minute.

Yogurt Twist.