

Forest Fruit Fantasy.
Forest Fruit Fantasy.
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foietaj | 10,000 | kg | faină tip 550/480 |
1,000 | kg | Nordix Croissantmix | |
1,000 | kg | zahăr | |
0,600 | kg | drojdie | |
0,500 | kg | unt 82% grăsime | |
2,5-3 | l | apă/gheață | |
4,500 | kg | unt (laminat) | |
Umplutură de fructe de pădure | Frutapaste Forest Fruit |
Mod de lucru
Frământarea la viteza 1 se face timp de 6 minute, adăugând toate ingredientele.
Frământarea la viteza 2 se face timp de 5-6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. Dacă nu se ajunge la această temperatură, se recomandă introducerea aluatului în shock freezer pentru 10-15 minute, pentru a reduce temperatura.
Înglobarea untului
Se recomandă ca untul să fie adus înainte de utilizare la o temperatură de 13-15°C, sau în intervalul de temperatură indicat de producător.
Untul se laminează până la o grosime de aproximativ 7-8 mm.
Se așează untul în centrul bucății de aluat, care a fost laminată anterior la aceeași grosime de 7-8 mm, după care se pliază cele două laterale ale aluatului peste unt, având grijă ca marginile să rămână libere (neacoperite de aluat).
Împachetarea 1
Aluatul cu untul încorporat se lamina până la o grosime de aproximativ 8-10 mm, apoi se împachetează în 4.
Aluatul împachetat se lasă la 5°C timp de 60 de minute, acoperit cu folie, pentru a preveni formarea unei cruste.
Împachetarea 2
Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4.
Întindere finală&modelare
Se întinde foaia finală la o grosime de 4-5 mm. Se decupează sub formă de pătrate cu latura de 12-14 cm. Fiecare bucată de aluat se taie pe două laturi opuse, iar marginile se trag spre partea opusă, ca în imagine.
Dospire finală
Se lasă la dospit timp de 120 de minute la o temperatură maximă de 28°C și o umiditate relativă de 72-76%.
Decorare și umplere
Se pulverizează o soluție de luciu obținută din ou și lapte, amestecate în proporții egale. Cu ajutorul unui posh, se toarnă uniform un strat de Frutapaste Forest Fruits.
Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190°C, se introduc produsele în cuptor, se aplică un abur moderat și se lasă timp de 1 minut fără ventilație. După care se reglează cuptorul la 170°C și se coc pentru încă 16 minute.
