

Forest Fruit Tart.
Forest Fruit Tart.
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foietaj | 0,750 | kg | faină tip 550/480 |
0,750 | kg | Bratislava Pastry Mix | |
0,035 | kg | drojdie | |
0,550 | kg | unt 82% grăsime | |
0,400 | l | apă/gheață | |
Umplutură de fructe de pădure | Frutapaste Forest Fruit |
Mod de lucru
Se mixează toate ingredientele, cu excepția apei, timp de aproximativ 12-15 minute la viteză 1 sau până când amestecul capătă aspectul unui nisip umed. După care se adaugă apa rece și se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute, până când se formează o masă omogenă de aluat.
Este important ca untul să fie rece și tăiat în cuburi, iar mixarea să fie limitată după adăugarea apei, pentru a evita formarea excesivă a glutenului.
Aluatul obținut se împarte în bucăți de 200-220 g, greutate potrivită pentru o tavă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 4-5 cm.
Bucățile de aluat se așează pe o tavă, se acoperă cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei și se lasă la frigider la o temperatură de 5°C pentru minim 60 de minute.
După ce se scoate de la frigider, bucata de aluat se laminează până la 3-4 mm și se decupează sub formă de cercuri. Jumătate din cercuri se decupează la rândul lor cu un cerc de o dimensiune mai mică și se suprapun peste celelalte, astfel încât să obținem forma din imagine.
Se decorează după inspirație cu Frutapaste Forest Fruit și se coc la 190-200°C pentru aproximativ 14 minute.
