Rețete Rețete

Forest Fruit Tart.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foietaj 0,750 kg faină tip 550/480
0,750 kg Bratislava Pastry Mix
0,035 kg drojdie
0,550 kg unt 82% grăsime
0,400 l apă/gheață
Umplutură de fructe de pădure Frutapaste Forest Fruit

Mod de lucru

Se mixează toate ingredientele, cu excepția apei, timp de aproximativ 12-15 minute la viteză 1 sau până când amestecul capătă aspectul unui nisip umed. După care se adaugă apa rece și se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute, până când se formează o masă omogenă de aluat. 

Este important ca untul să fie rece și tăiat în cuburi, iar mixarea să fie limitată după adăugarea apei, pentru a evita formarea excesivă a glutenului.

Aluatul obținut se împarte în bucăți de 200-220 g, greutate potrivită pentru o tavă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 4-5 cm. 

Bucățile de aluat se așează pe o tavă, se acoperă cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei și se lasă la frigider la o temperatură de 5°C pentru minim 60 de minute.
După ce se scoate de la frigider, bucata de aluat se laminează până la 3-4 mm și se decupează sub formă de cercuri. Jumătate din cercuri se decupează la rândul lor cu un cerc de o dimensiune mai mică și se suprapun peste celelalte, astfel încât să obținem forma din imagine.
 
Se decorează după inspirație cu Frutapaste Forest Fruit și se coc la 190-200°C pentru aproximativ 14 minute.
Forest Fruit Tart.