Rețete Rețete

Apricot Tart.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foietaj 10,000 kg faină tip 550/480
1,000 kg Nordix Croissantmix
1,000 kg zahăr
0,600 kg drojdie
0,500 kg unt 82% grăsime
2,5-3 l apă/gheață
4,500 kg unt (laminat)
Umplutură de caise Frutapaste Apricot

Mod de lucru

Frământarea la viteza 1 se face  timp de 6 minute, adăugând toate ingredientele. 
Frământarea la viteza 2 se face timp de 5-6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. Dacă nu se ajunge la această temperatură, se recomandă introducerea aluatului în shock freezer pentru 10-15 minute, pentru a reduce temperatura.

Înglobarea untului
Se recomandă ca untul să fie adus înainte de utilizare la o temperatură de 13-15°C, sau în intervalul de temperatură indicat de producător.
Untul se laminează până la o grosime de aproximativ 7-8 mm. 
Se așează untul în centrul bucății de aluat, care a fost laminată anterior la aceeași grosime de 7-8 mm, după care se pliază cele două laterale ale aluatului peste unt, având grijă ca marginile să rămână libere (neacoperite de aluat).

Împachetarea 1
Aluatul cu untul încorporat se laminează până la o grosime de aproximativ 8-10 mm, apoi se împachetează în 4.
Aluatul împachetat se lasă la 5°C timp de 60 de minute, acoperit cu folie, pentru a preveni formarea unei cruste.

Împachetarea 2
Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4. 

Întindere finală&modelare
Se întinde foaia finală la o grosime de 4-5 mm. Cu ajutorul unui cerc metalic cu diametru de 10-12 cm se decupează cercuri din bucata de aluat.
Jumătate din cercurile decupate se decupează la rândul lor cu un cerc de un diametru mai mic și se suprapun peste celelalte, conform imaginii. 

Dospire finală
Se lasă la dospit timp de 120 de minute la o temperatură maximă de 28°C și o umiditate relativă de 72-76%.

Decorare și umplere
Se pulverizează cu o soluție de luciu obținută din ou și lapte, amestecate în proporții egale. Cu ajutorul unui posh, se toarnă uniform un strat de Frutapaste Apricot. Se decorează cu fulgi de migdale. 

Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190°C, se introduc produsele în cuptor, se aplică un abur moderat și se lasă timp de 1 minut fără ventilație. Se reglează cuptorul la 170°C și se coc pentru încă 16 minute.

Apricot Tart.