Rețete Rețete

Shortcrust Tart vanilla&peach.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foietaj 0,750 kg faină tip 550/480
0,750 kg Bratislava Pastry Mix
0,035 kg drojdie
0,550 kg unt 82% grăsime
0,400 l apă/gheață
Cremă de vanilie 0,500 kg Vankrem Industry
1,000 l iaurt
0,100 kg zahăr
Umplutură de piersici Frutapaste Peach

Mod de lucru

Se mixează toate ingredientele, cu excepția apei, timp de aproximativ 12-15 minute la viteză 1 sau până când amestecul capătă aspectul unui nisip umed. După care se adaugă apa rece și se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute, până când se formează o masă omogenă de aluat. 

Este important ca untul să fie rece și tăiat în cuburi, iar mixarea să fie limitată după adăugarea apei, pentru a evita formarea excesivă a glutenului.

Aluatul obținut se împarte în bucăți de 200-220 g, greutate potrivită pentru o tavă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 4-5 cm. 

Bucățile de aluat se așează pe o tavă, se acoperă cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei și se lasă la frigider la o temperatură de 5°C pentru minim 60 de minute. 

După ce au fost scoase de la frigider, bucățile de aluat se întind la mașina de laminat sub formă rotundă, până când diametrul obținut este suficient pentru a acoperi întreaga tavă. Se așează foaia în tavă și se fasonează marginile.

Cremă de vanilie
Se mixează toate ingredientele cu paleta 5-7 minute la viteza medie a mixerului. Peste foaia așezată în tava rotundă, se toarnă uniform aproximativ 0,400 kg cremă de vanilie, pregătită conform instrucțiunilor după care se adaugă tot cu ajutorul poshului, aproximativ 0,300 kg umplutură de piersici.

Se decorează cu fitile de aluat sau după inspirație, se spălă cu ou melanj și se presară Sugar Decoration. Coacerea se realizează la 180°C pentru aproximativ 35 de minute.

Shortcrust Tart vanilla&peach.