

Shortcrust Tart vanilla&sour cherry.
Shortcrust Tart vanilla&sour cherry.
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foietaj | 0,750 | kg | faină tip 550/480 |
0,750 | kg | Nordix Croissantmix | |
0,035 | kg | drojdie | |
0,550 | kg | unt 82% grăsime | |
0,400 | l | apă/gheață | |
Cremă de vanilie | 0,500 | kg | Vankrem Industry |
1,000 | l | iaurt | |
0,100 | kg | zahăr | |
Umplutură de vișine | Frutapaste Visine Duo |
Mod de lucru
Se mixează toate ingredientele, cu excepția apei, timp de aproximativ 12-15 minute la viteză 1 sau până când amestecul capătă aspectul unui nisip umed. După care se adaugă apa rece și se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute, până când se formează o masă omogenă de aluat.
Este important ca untul să fie rece și tăiat în cuburi, iar mixarea să fie limitată după adăugarea apei, pentru a evita formarea excesivă a glutenului.
Aluatul obținut se împarte în bucăți de 200-220 g, greutate potrivită pentru o tavă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 4-5 cm.
Bucățile de aluat se așează pe o tavă, se acoperă cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei și se lasă la frigider la o temperatură de 5°C pentru minim 60 de minute.
După ce au fost scoase de la frigider, bucățile de aluat se întind la mașina de laminat sub formă rotundă, până când diametrul obținut este suficient pentru a acoperi întreaga tavă. Se așează foaia în tavă și se fasonează marginile.
Cremă de vanilie
Se mixează cu paleta 5-7 minute la viteza medie a mixerului.
Peste foaia așezată în tava rotundă, cu ajutorul poshului, se toarnă uniform aproximativ 0,400 kg cremă de vanilie, preparată conform indicațiilor. După care tot cu ajutorul unui posh, se adaugă inserții de umplutură de vișine (0,250-0,300 kg) în crema de vanilie. La final, se nivelează cu ajutorul unei spatule.
Se decorează cu crumbled dough, obținut prin amestecul a 0,100 kg unt rece, 0,080 kg zahăr, 0,120 kg făină și 0,040 kg Vankrem Industry.
Coacerea se realizează la 180°C pentru aproximativ 35 de minute.
