Rețete Rețete

Crispy vanilla &peach boat.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foietaj 10,000 kg faină tip 550/480
1,000 kg Nordix Croissantmix
1,000 kg zahăr
0,600 kg drojdie
0,500 kg unt 82% grăsime
2,5-3 l apă/gheață
4,500 kg unt (laminat)
Cremă de vanilie 0,500 kg Vankrem Industry
1,000 l apă/lapte
Umplutură de piersici Frutapaste Peach

Mod de lucru

Frământarea la viteza 1 se face  timp de 6 minute, adăugând toate ingredientele. 
Frământarea la viteza 2 se face timp de 5-6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. Dacă nu se ajunge la această temperatură, se recomandă introducerea aluatului în shock freezer pentru 10-15 minute, pentru a reduce temperatura.

Înglobarea untului
Se recomandă ca untul să fie adus înainte de utilizare la o temperatură de 13-15°C, sau în intervalul de temperatură indicat de producător.
Untul se laminează până la o grosime de aproximativ 7-8 mm. 
Se așează untul în centrul bucății de aluat, care a fost laminată anterior la aceeași grosime de 7-8 mm, după care se pliază cele două laterale ale aluatului peste unt, având grijă ca marginile să rămână libere (neacoperite de aluat).

Împachetarea 1
Aluatul cu untul încorporat se laminează până la o grosime de aproximativ 8-10 mm, după care se împachetează în 4.
Aluatul împachetat se lasă la 5°C timp de 60 de minute, acoperit cu folie, pentru a preveni formarea unei cruste.

Împachetarea 2
Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4. 

Întindere finală&modelare
Se întinde foaia finală la o lățime de 40 cm și 5 mm grosime. Se decupează câte 0,5-1 cm din marginile aluatului pentru a obține un aspect cât mai îngrijit al produsului finit.
Se decupează dreptunghiuri cu lungimea de 20 cm și lățimea de 6 cm. 

Dospire finală
Se lasă la dospit timp de 120 de minute la o temperatură maximă de 28°C și o umiditate relativă de 72-76% în tăvi alveolate.

Decorare
Se pulverizează o soluție de luciu obținută din ou și lapte, amestecate în proporții egale. 

Umplere
Crema de vanilie
Se amestecă cu paleta toate ingredientele la viteza medie a mixerului pentru 5-7 minute.
Cu ajutorul unui posh se toarnă alternativ crema de vanilie cu umplutura de piersici.

Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190°C, se introduc produsele în cuptor, se aplică un abur moderat și se lasă timp de 1 minut fără ventilație. Se reglează cuptorul la 170°C și se coc pentru încă 16 minute.

Crispy vanilla &peach boat.