Prajitura Olimpia - de post
Prajitura Olimpia - de post
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Reteta blat Whitecake Mix | 1680 | g | Genoise de post |
Reteta blat Whitecake Mix | 240 | g | ulei |
Reteta blat Whitecake Mix | 1080 | ml | apa |
Reteta blat Whitecake Mix | 180 | g | pasta de tomate |
Reteta crema de lamaie | 1200 | g | Fondant |
Reteta crema de lamaie | 120 | g | Zela Creme 70 |
Reteta crema de lamaie | 240 | g | Presta Lemon |
Reteta crema de lamaie | 36 | g | lamaie rasa |
Reteta crema de lamaie | 85 | g | zeama lamaie |
Decor | 20 | g | Mont Blanc |
Mod de lucru
Blatul: Se mixeaza primele trei ingrediente timp de 10 minute la viteza mare a mixerului, iar la sfarsit se adauga pasta de tomate, mixandu-se usor pana la omogenizare. Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale si se toarna in trei tavi tapetate cu hartie de copt. Coacerea se realizeaza la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.
Crema: Se fluidizeaza fondantul la Bain-Marie, se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare.
Asamblare prajitura: Dupa racirea foilor, se asambleaza prajitura ,aplicand pe foaia de la baza si pe cea din mijloc cate un strat de Crema de lamaie. Prajitura se da la rece, iar inainte de portionare se orneaza cu Mont Blanc.