Prăjitura Limette
Prăjitura Limette
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foaie de ruladă | 0,600 | kg | Genoise ES |
Foaie de ruladă | 0,600 | kg | ouă |
Crema 1 | 0,100 | kg | Presta Lemon |
Crema 1 | 0,060 | l | apă |
Crema 2 | 0,160 | kg | Zeesan Neutral |
Crema 2 | 0,180 | l | apă |
Crema 2 | 1,920 | kg | Rosette (spumată) |
Crema 2 | 4 | buc | limete |
Decor | 4 | buc | limete |
Decor | 0,080 | kg | Paletta Coldjel |
Mod de lucru
Ingredientele pentru foi se mixează timp de 8-10 minute la viteza mare. Compoziţia se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Coacerea se realizează la temperatura de 200- 220 °C timp de 3-5 minute.
Crema 2 se obţine prin mixarea Zeesan-ului neutru cu apa, apoi se spumează uşor cu frişca, iar la sfârşit se adaugă coaja şi zeama limetelor.
După răcire, foile se asamblează, între ele introducându-se crema 1. Peste ultima foaie de ruladă se adaugă crema 2. După răcire, se ornează cu felii de limete şi frunze de mentă. Pentru menţinerea prospeţimii fructului, acesta se unge cu o peliculă de Paletta ColdJel.
Din aceasta reţetă rezultă 40 de bucăţi.