Prăjitura Lemongino
Prăjitura Lemongino
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Foaie de ruladă | 0,250 | kg | Genoise ES |
Foaie de ruladă | 0,250 | kg | ouă |
Cremă mousse de lămâie | 0,120 | kg | ouă |
Cremă mousse de lămâie | 0,200 | kg | zahăr |
Cremă mousse de lămâie | 0,100 | kg | lapte praf |
Cremă mousse de lămâie | 0,500 | l | apă |
Cremă mousse de lămâie | 0,400 | kg | Zeesan Lemon |
Cremă mousse de lămâie | 1,400 | kg | Rosette (spumată) |
Umplutură | 0,200 | kg | Patissier Sour Cherry |
Decor | 0,250 | kg | Miroir Orange |
Decor | 0,050 | kg | Scaldis White (pentru bobocei) |
Decor | 0,050 | kg | Scaldis Dark (pentru batoane) |
Mod de lucru
Ingredientele pentru foile de ruladă se mixează timp de 8-10 minute la viteză mare. Compoziţia se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie. Coacerea se realizează la 200-220°C timp de 3-5 minute.
Pentru cremă, se pune la fiert amestecul de ou, zahar, lapte praf şi apă în baie de aburi până se îngroaşă şi ajunge la consistenţa unei smântâni mai groase, apoi se scoate din baia de aburi şi se lasă în repaos 5 min., după care se adaugă Zeesan-ul şi frişca Rosette spumată, amestecându-se lejer întreaga compoziţie. Foaia de ruladă o vom aşeza într-o formă de 60X40 cm cu bordură înaltă. Se va turna jumătate din cantitatea de cremă de lămâie şi apoi cu poşul cu dui se va turna jeleul de vişine în ştraifuri paralele chiar în mijocul fiecărei bucăţi. Vom ţine seama ca această prăjitură se va portiona în 7x 8cm. Apoi se va continua cu cealaltă parte de cremă şi după răcire (minim 3 h) se va glasa cu Miroir Orange şi un boboc de floare pe care se va sprijini un baton de ciocolată.