Rețete Rețete

Prăjitura Lemongino

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foaie de ruladă 0,250 kg Genoise ES
Foaie de ruladă 0,250 kg ouă
Cremă mousse de lămâie 0,120 kg ouă
Cremă mousse de lămâie 0,200 kg zahăr
Cremă mousse de lămâie 0,100 kg lapte praf
Cremă mousse de lămâie 0,500 l apă
Cremă mousse de lămâie 0,400 kg Zeesan Lemon
Cremă mousse de lămâie 1,400 kg Rosette (spumată)
Umplutură 0,200 kg Patissier Sour Cherry
Decor 0,250 kg Miroir Orange
Decor 0,050 kg Scaldis White (pentru bobocei)
Decor 0,050 kg Scaldis Dark (pentru batoane)

Mod de lucru

Ingredientele pentru foile de ruladă se mixează timp de 8-10 minute la viteză mare. Compoziţia se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie. Coacerea se  realizează la 200-220°C timp de 3-5 minute.
Pentru cremă, se pune la fiert amestecul de ou, zahar, lapte praf şi apă în baie de aburi până se îngroaşă şi ajunge la consistenţa unei smântâni mai groase, apoi se scoate din baia de aburi şi se lasă în repaos 5 min., după care se adaugă Zeesan-ul şi frişca Rosette spumată, amestecându-se lejer întreaga compoziţie. Foaia de ruladă o vom aşeza într-o formă de 60X40 cm cu bordură înaltă. Se va turna jumătate din cantitatea de cremă de lămâie şi apoi cu poşul cu dui se va turna jeleul de vişine în ştraifuri paralele chiar în mijocul fiecărei bucăţi. Vom ţine seama ca această prăjitură se va portiona în 7x 8cm. Apoi se va continua cu cealaltă parte de cremă şi după răcire (minim 3 h) se va glasa cu Miroir Orange şi un boboc de floare pe care se va sprijini un baton de ciocolată.

Prăjitura Lemongino