Rețete Rețete

Nocciola Choux Craqueline

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat fraged 170 g unt
190 g faina
190 g zahar
Aluat choux 300 g Jello Total Special
500 g apa
45 g ulei
crema alune de padure 1200 g Chocolatier Nocciola Bianca
800 g Rosette
Decor Arabesque Noir 58
Bon Ton
alune imersate in zahar caramelizat

Mod de lucru

Aluat fraged

Toate ingredientele se malaxează cu paleta până la formarea unui aluat sfărâmacios, apoi se întinde foaie de 3mm grosime și se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore.

 Aluat choux

Se mixează cu paleta ingredientele timp de 10 minute la viteza mare. Compoziția se toarnă cu posh-ul cu dui pe tava 60/40, tapetată cu hârtie de copt. Pe suprafața fiecarei forme se așază un strat subțire de aluat fraged. Coacerea se realizează la temperatura de 170°C, timp de aproximativ 40 minute.

 Cremă alune de pădure

Chocolatier Nocciola Bianca se încălzește la bain-marie și se omogenizează cu Rosette spumată. Crema obținută se împarte în două parți. O parte este folosită la umplerea cojilor, iar o parte la decorarea suprafețelor cojilor.

Nocciola Choux Craqueline