Minitiramisu
Minitiramisu
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Coji bezea | 0,120 | kg | Bianca Meringue |
0,120 | l | apa | |
0,180 | kg | zahar pudră | |
0,050 | kg | faina | |
0,050 | kg | miez de nuca macinat | |
Crema tiramisu | 0,060 | kg | Zeesan Tiramisu |
0,060 | l | apa | |
0,300 | kg | Rosette (spumata) | |
Decor | 0,050 | kg | Scaldis Dark |
Sirop | 0,050 | kg | zahar tos |
0,100 | l | apa | |
0,020 | kg | ness |
Mod de lucru
Se amesteca Bianca Meringue cu apa si jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza la viteza mare.Se adauga restul de zahar si se continua mixarea inca 5 minute. Se adauga faina si miezul de nuca amestecandu-se usor. Compozitia rezultata se toarna cu posul prevazut cu dui, pe tavi tapetate cu hartie de copt. Coacerea se realizeaza timp de 40 minute la temperatura de 90˚C, fara umiditate. Pentru obtinerea cremei se amesteca apa cu Zeesan-ul, apoi se incorporeaza frisca Rosette spumata.Pe o coaja de bezea, in prealabil insiropata, se face o avelina de crema, apoi se asaza iar o coaja de bezea insiropata si iar o avelina de crema.
Decorul consta in forme de ciocolata realizate din Scaldis Dark.