Paine Rustica
Paine Rustica
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 2 | kg | făină de grâu |
0,100 | kg | Panomix Rustikorn Authentic | |
0,020 | kg | drojdie | |
0,040 | kg | sare | |
1,1 | l | apă |
Mod de lucru
Se amestecă toate ingredientele până la obţinerea unui aluat bine dezvoltat. Temperatura aluatului trebuie să fie de 26-27°C. Se lasă aluatul la odihnă 7-10 minute, se divizează şi se lasă la predospit 10-15 minute, după care se modelează produsul dorit, care se va pune în forme speciale pentru dospire (formele fiind tapetate cu făină). Dospirea se va face în dospitor cu abur având umiditatea de 75% şi temperatura de 35-40°C, timp de 60-70 minute. După dospire, produsele se vor răsturna din formele pentru dospit direct pe tavă sau panacod, se vor cresta cu tăieturi în funcție de tipul aluatului şi se vor coace în cuptorul cu abur la 220-230°C, timp de 25 minute.
Produse
Panomix Rustikorn Authentic
Mix pulverulent pentru obținerea pâinii rustice cu secară.