Covrigi Opăriţi
Covrigi Opăriţi
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Covrigi vanilaţi | 10 | kg | făină de grâu tip 650 |
75 | g | drojdie proaspătă | |
80 | g | sare | |
300 | g | grăsime Zea Soft | |
50 | g | Korent Europe | |
200 | g | zahăr | |
Covrigi săraţi | 10 | kg | făină de grâu tip 650 |
50 | g | drojdie proaspătă | |
100 | g | sare | |
500 | g | grăsime Zea Soft | |
30 | g | Super Soft | |
100 | g | zahăr | |
Sirop pentru opărire | 2 | kg | zahăr |
5 | l | apă |
Mod de lucru
Se malaxează toate materiile prime, cu excepţia grăsimii, la viteza mică până se formează aluatul, apoi se adaugă grăsimea si se continuă malaxarea la viteza mare, până aluatul are o consistenţă mai legată comparativ cu aluatul de pâine albă.
Aluatul astfel obţinut, se lasă la relaxat 5-10 min., apoi se divizează în fitile de 100g pentru un covrig cu susan sau mac, echivalent cu 80g produs finit. Din fitil se modeleaza covrigul care dospit 10-15 min. se opăreste în soluţia de zahăr fierbinte, se trece prin mac sau susan, apoi se coace la 180°C timp de 10-15 min.