Rețete Rețete

Pască tradițională cu brânză și smântână.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1,000 kg Bratislava Pastry Mix
1,000 kg făină 480
0,800 kg unt 82%
0,050 kg drojdie
0,400 l apă
Cremă de brânză 1,000 kg brânză proaspătă de vaci 30% grăsime
0,300 kg smântână 30% grăsime
0,400 kg ouă
0,200 kg zahăr
0,150 g Full Stabil
Decor Mont Blanc Schee

Mod de lucru

Aluat

Se frământă Bratislava Pastry Mix împreună cu făina, drojdia și untul în malaxor, la viteza a 2-a, timp de aproximativ 10-15 minute, până când amestecul capătă o consistență asemănătoare nisipului umed. Se adaugă apa rece și se continuă frământarea pentru încă 1-2 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Untul trebuie păstrat la frigider înainte de utilizare.
Aluatul obținut se întinde cu ajutorul mașinii de laminat și se împachetează sub formă de plic, astfel încât să se obțină o formă pătrată sau dreptunghiulară. Se lasă la rece pentru aproximativ 30-45 de minute, după care se întinde din nou la mașina de laminat, până la o grosime de 4-5 mm.
Se decupează aluatul conform dimensiunilor tăvilor utilizate și se așează în acestea, după ce au fost pulverizate în prealabil cu Carlex Spray. Se lasă o margine înaltă de aproximativ 2,5-3 cm, similară cu cea a unei tarte.

Cremă de brânză cu smântână

Cu ajutorul unui blender, se pasează brânza împreună cu smântâna până la obținerea unei consistențe fine. Se adaugă oul, zahărul, smântâna și Full Stabil, după care se amestecă cu mixerul, utilizând paleta, timp de aproximativ 2-3 minute. Crema obținută se toarnă uniform în tava tapetată cu aluatul de Bratislava, pregătit conform indicațiilor anterioare, și se nivelează cu ajutorul unei palete. Înainte de coacere, suprafața se unge cu ou melanj.
Se coace la 170-180°C, în funcție de specificul cuptorului și gradul de încărcare, timp de aproximativ 35-40 de minute. După răcire, se pudrează cu zahăr pudră Mont Blanc Schnee.

Pască tradițională cu brânză și smântână.