

Pască cu brânză și mango.
Pască cu brânză și mango.
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1,000 | kg | Bratislava Pastry Mix |
1,000 | kg | făină 480 | |
0,800 | kg | unt 82% | |
0,050 | kg | drojdie | |
0,400 | l | apă | |
Cremă de brânză | 1,000 | kg | brânză proaspătă de vaci 30% grăsime |
0,300 | kg | smântână 30% grăsime | |
0,400 | kg | ouă | |
0,200 | kg | zahăr | |
0,150 | g | Full Stabil | |
Cremă de mango | Fruit Filling Mango |
Mod de lucru
Aluat
Se frământă Bratislava Pastry Mix împreună cu făina, drojdia și untul în malaxor, la viteza a 2-a, timp de aproximativ 10-15 minute, până când amestecul capătă o consistență asemănătoare nisipului umed. Se adaugă apa rece și se continuă frământarea pentru încă 1-2 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Untul trebuie păstrat la frigider înainte de utilizare.
Aluatul obținut se întinde cu ajutorul mașinii de laminat și se împachetează sub formă de plic, astfel încât să se obțină o formă pătrată sau dreptunghiulară. Se lasă la rece pentru aproximativ 30-45 de minute, după care se întinde din nou la mașina de laminat, până la o grosime de 4-5 mm.
Se decupează aluatul conform dimensiunilor tăvilor utilizate și se așează în acestea, după ce au fost pulverizate în prealabil cu Carlex Spray. Se lasă o margine înaltă de aproximativ 2,5-3 cm, similară cu cea a unei tarte.
Cremă de brânză cu incluziuni de mango
Cu ajutorul unui blender, se pasează brânza împreună cu smântâna până la obținerea unei consistențe fine. Se adaugă oul, zahărul, smântâna și Full Stabil, după care se amestecă cu mixerul, utilizând paleta, timp de aproximativ 2-3 minute.
Umplutura de mango Fruit Filling Mango (500 g) se amestecă cu mișcări lejere cu 1 kg de bază de cremă de brânză, preparată conform indicațiilor anterioare, până la omogenizare. Crema obținută se toarnă uniform în tava tapetată cu aluatul de Bratislava, pregătit conform instrucțiunilor anterioare, și se nivelează cu ajutorul unei palete. Înainte de coacere, suprafața se unge cu ou melanj.
Se coace la 170-180°C, în funcție de specificul cuptorului și gradul de încărcare, timp de aproximativ 35-40 de minute. După răcire, marginile se pudrează cu zahăr pudră Mont Blanc Schnee, iar centrul se decorează cu umplutură de mango Fruit Filling Mango.
