Rețete Rețete

Pască cu brânză și ciocolată cu lapte.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1,000 kg Bratislava Pastry Mix
1,000 kg făină 480
0,800 kg unt 82%
0,050 kg drojdie
0,400 l apă
Cremă de brânză 1,000 kg brânză proaspătă de vaci 30% grăsime
0,300 kg smântână 30% grăsime
0,400 kg ouă
0,200 kg zahăr
0,150 g Full Stabil
Ciocolată cu lapte Arabesque Lait 34
Decor Crispies Mix

Mod de lucru

Aluat

Se frământă Bratislava Pastry Mix împreună cu făina, drojdia și untul în malaxor, la viteza a 2-a, timp de aproximativ 10-15 minute, până când amestecul capătă o consistență asemănătoare nisipului umed. Se adaugă apa rece și se continuă frământarea pentru încă 1-2 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Untul trebuie păstrat la frigider înainte de utilizare.
Aluatul obținut se întinde cu ajutorul mașinii de laminat și se împachetează sub formă de plic, astfel încât să se obțină o formă pătrată sau dreptunghiulară. Se lasă la rece pentru aproximativ 30-45 de minute, după care se întinde din nou la mașina de laminat, până la o grosime de 4-5 mm.
Se decupează aluatul conform dimensiunilor tăvilor utilizate și se așează în acestea, după ce au fost pulverizate în prealabil cu Carlex Spray. Se lasă o margine înaltă de aproximativ 2,5-3 cm, similară cu cea a unei tarte.

Cremă de brânză cu ciocolată

Cu ajutorul unui blender, se pasează brânza împreună cu smântâna până la obținerea unei consistențe fine. Se adaugă oul, zahărul, smântâna și Full Stabil, apoi se amestecă cu mixerul, utilizând paleta, timp de aproximativ 2-3 minute.

Ciocolata Arabesque Lait 34 (500 g) se fluidizează la cuptorul cu microunde sau pe Bain-Marie, după care se amestecă cu mișcări lejere în 1 kg de bază de cremă de brânză, preparată conform indicațiilor anterioare, până la omogenizare. Pentru a preveni întărirea cremei și îngreunarea utilizării, se recomandă ca temperatura bazei de cremă de brânză să fie de minimum 22-25°C. Crema obținută se toarnă uniform în tava cu aluatul de Bratislava, pregătit conform instrucțiunilor anterioare, și se nivelează cu ajutorul unei palete. Înainte de coacere, suprafața se unge cu ou melanj.

Se coace la 170-180°C, în funcție de specificul cuptorului și gradul de încărcare, timp de aproximativ 35-40 de minute.După răcire, suprafața se glasează cu o compoziție obținută prin amestecarea a două părți ciocolată Arabesque 34 fluidizată cu o parte frișcă lichidă adusă la punctul de fierbere. La final, se decorează cu Crispies Mix, pentru un aspect atrăgător și o textură crocantă.

Pască cu brânză și ciocolată cu lapte.