

Pască cu brânză și ciocolată albă.
Pască cu brânză și ciocolată albă.
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1,000 | kg | Bratislava Pastry Mix |
1,000 | kg | făină 480 | |
0,800 | kg | unt 82% | |
0,050 | kg | drojdie | |
0,400 | l | apă | |
Cremă de brânză | 1,000 | kg | brânză proaspătă de vaci 30% grăsime |
0,300 | kg | smântână 30% grăsime | |
0,400 | kg | ouă | |
0,200 | kg | zahăr | |
0,150 | g | Full Stabil | |
Ciocolată albă | Arabesque Blanc 29 | ||
Decor | Crispies Mix |
Mod de lucru
Aluat
Se frământă Bratislava Pastry Mix împreună cu făina, drojdia și untul în malaxor, la viteza a 2-a, timp de aproximativ 10-15 minute, până când amestecul capătă o consistență asemănătoare nisipului umed. Se adaugă apa rece și se continuă frământarea pentru încă 1-2 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Untul trebuie păstrat la frigider înainte de utilizare.
Aluatul obținut se întinde cu ajutorul mașinii de laminat și se împachetează sub formă de plic, astfel încât să se obțină o formă pătrată sau dreptunghiulară. Se lasă la rece pentru aproximativ 30-45 de minute, după care se întinde din nou la mașina de laminat, până la o grosime de 4-5 mm.
Se decupează aluatul conform dimensiunilor tăvilor utilizate și se așează în acestea, după ce au fost pulverizate în prealabil cu Carlex Spray. Se lasă o margine înaltă de aproximativ 2,5-3 cm, similară cu cea a unei tarte.
Cremă de brânză cu ciocolată albă
Cu ajutorul unui blender, se pasează brânza împreună cu smântâna până la obținerea unei consistențe fine. Se adaugă oul, zahărul, smântâna și Full Stabil, apoi se amestecă cu mixerul, utilizând paleta, timp de aproximativ 2-3 minute.
Ciocolata Arabesque Blanc 29 (500 g) se fluidizează la cuptorul cu microunde sau pe Bain-Marie și se amestecă cu mișcări lejere cu 1 kg bază cremă de brânză, preparată ca mai sus, până la omogenizare. Pentru a evita întărirea cremei, se recomandă ca temperatura cremei de brânză să nu fie sub 22-25°C. Crema obținută se toarnă în tava cu aluatul de Bratislava, pregătit conform instrucțiunilor de mai sus, și se nivelează cu ajutorul unei palete. Înainte de coacere, suprafața se unge cu ou melanj.
Se coace la 170-180°C, în funcție de specificul cuptorului și gradul de încărcare, pentru aproximativ 35-40 de minute. După răcire, se glasează cu o glazură obținută din amestecul a 2 părți Satina White fluidizată și 1 parte frișcă lichidă adusă la punctul de fierbere. Se decorează cu Crispies Mix.
