Rețete Rețete

Pistachio easter delight

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Blat 1,000 kg Green Velvet Cake
0,180 kg apă
0,650 kg ouă
0,130 kg ulei
Cremă 2,800 kg branză proaspătă de vaci
3,300 kg Zeela Soft Ser
0,600 kg Rosette
1,100 kg Zeesan Curd Cheese
1,100 kg apă
0,900 kg Chocolatier Pistacchio
Decor Chocolatier Pistacchio
bucăți de fistic

Mod de lucru

Blat

Se spumează la mixerul planetar, cu telul, Green Velvet Cake împreună cu oul și apa timp de 30 de secunde la viteza mică și 5-6 minute la viteza mare. În ultimul minut de mixare, se adaugă treptat uleiul. Se toarnă câte 200-220 g compoziție într-o tavă rotundă (spoită în prelabil cu Carlex), cu diametrul de 21 cm și înălțimea de 5 cm) și se coc la 190°C, timp de aproximativ 22-25 de minute. La final se obțin 9 blaturi.

Cremă de brânză

Se amestecă brânza de vaci (pasată) cu Zeela Soft Ser și cu Rosette până se obține o cremă omogenă. Separat se amestecă Zeesan Curd Cheese cu apa, după care, se amestecă cu crema obținută anterior până la omogenizare. La final, se adaugă Chocolatier Pistachio, temperată în prealabil și se amestecă din nou până la omogenizare.

Asamblare

Peste fiecare blat (9 bucăți), se adaugă cu posh-ul, având grijă să evităm golurile de aer, câte ~ 1 kg de cremă și se finizează la partea superioară, folosind o spatulă.

Refrigerare

Produsul se lasă la rece pentru cel puțin 4 ore, după care se decorează după inspirație. 

Pistachio easter delight

Produse

Zeela Soft Ser

Umplutură de brânză, stabilă la coacere, pentru produse de patiserie și cofetărie.

Gama Zeesan

Stabilizator pudră utilizată pentru șarlote, mousse-uri și ca umplutură pentru prăjituri și torturi.

Green Velvet Cake

Mix pentru prepararea foilor de prăjituri și a ruladelor cu aromă de fistic.

Rosette

Bază pentru cremă aerată dulce cu grăsime vegetală, tratată UHT (imitație de frișcă).

Chocolatier Pistacchio

Umplutură premium pe bază de grăsimi, cu textură cremoasă și gust autentic de fistic.