Forest Fruit Babka
Forest Fruit Babka
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 10000 | g | făină tip 550/480 |
1000 | g | Korent Premium | |
1500 | g | zahăr | |
150 | g | sare | |
500 | g | drojdie | |
2000 | g | unt | |
4500 | g | apă/lapte | |
Umplutură | 7000 | g | Patissier Forest Fruit |
4000 | g | Umplutură de cozonac | |
Sirop | 450 | g | zahăr |
550 | g | apă | |
arome |
Mod de lucru
Se caramelizează ușor zahărul, se adaugă apa și se fierbe la foc mic până la omogenizare. După răcirea parțială se adaugă și aromele, după preferințe.
Se frământă făina 550, Korent Premium, sarea, drojdia și laptele pentru 3-4 minute la viteza 1 sau până când aluatul se transformă într-o masă omogenă. Se continuă frământarea la viteza 1, se adaugă zahărul iar după ce s-a încorporat în masa de aluat, se adaugă și gălbenușul.
După ce s-a încorporat și gălbenușul se frământă pentru 6-7 minute la viteza 2. Untul temperat se adaugă la 3-4 minute de la inceputul vitezei a 2-a după ce aluatul a devenit elastic, semn că s-a format glutenul. La finalul frământării, aluatul trebuie să fie omogen, elastic și de consistență medie.
Aluatul obținut se lasă la fermentat într-un vas pentru aproximativ 45 de minute. La finalul perioadei de fermentare, trebuie să observăm semne vizibile de dospire.
Se divizează la gramajul de 350 g, se palinează și se lasă la predospit pentru aproximativ 15-20 minute astfel încât aluatul să devină suficient de relaxat / elastic pentru următoarea etapă.
Palinele de aluat predospite se întind la mașina de laminat într-o formă de foaie cu grosimea de 6-8 mm. Pe foaia pregătită se întind 200 g umplutură preparată conform indicațiilor, într-un strat cât mai uniform.
Se rulează foia într-un fitil cat mai uniform, se lasă la rece pentru 30 de minute pentru o manipulare mai ușoară, se taie pe longitudinală, iar cele 2 fitile formate se împletesc și se așează în formă, pentru dospirea finală.
Se lasa la dopsirea finală pentru aproximativ 60-80 de minute, la 30-32°C și 72-75% umiditatea relativă a aerului. Se coc la 190-200°C, fără abur, pentru aproximativ 25-30 de minute.
După ce s-au răcit parțial, se însiropează și se decorează după inspirație.