Christmas Party
Christmas Party
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Ingrediente | 10000 | g | faină tip 550/480 |
1000 | g | Nordix Croissantmix | |
500-1000 | g | zahăr | |
500 | g | unt | |
2500-3000 | g | apă | |
4500 | g | unt 82% | |
Umplutură -Velvet Donuts | 1000 | g | Green Velvet Cake/Purple Velvet Cake/Toffee Velvet Cak |
130 | g | ulei | |
650 | g | ouă | |
180 | g | apă | |
Umplutură - Lemon&Orange Donuts | 1000 | g | Fantasy Orange Cake/Fantasy Lemon Cake |
150 | g | ulei | |
350 | g | ouă | |
250 | g | apă |
Mod de lucru
Începe prin a frământa toate ingredientele la viteza 1 timp de 6 minute. Continuă frământarea la viteza 2 timp de 5-6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. Din masa totală de aluat, se ia 20% și mixează împreună cu colorantul verde. Bucata de aluat colorată cu verde se învelește într-o folie și se lasă la frigider. În ceea ce privește înglobarea untului, se recomandă ca untul să se aducă înainte de utilizare la o temperatură de 13-15°C sau conform intervalului de temperatură recomandat de producător. Se așează untul în centrul bucății de aluat laminată în prealabil la 7-8 mm după care se pliază 2 laterale ale aluatului peste unt, urmărind ca lățimile să rămână libere (neacoperite de aluat).
Împachetarea 1
Se laminează aluatul cu untul înglobat până la o grosime de aproximativ 8-10 mm după care se împachetează în 4. Aluatul împachetat se lasă 60 de minute la 5°C, acoperit cu o folie, astfel încât să nu formeze crustă.
Împachetarea 2
Înainte de a doua împachetare, aluatul colorat cu verde se întinde uniform pe bucata de aluat. Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4.
Întindere finală & modelare
După cele două împachetări, se taie fâșii de 1 cm din laterala aluatului, se întorc cu tăietura în sus și se așează pe partea opusă a bucății de aluat. Se laminează final la 4-5 mm. Cu ajutorul unui cerc metalic cu diametrul de 15 cm, se decupează cercuri din bucata de aluat.
Velvet Donuts
Se amestecă toate ingredientele cu telul, la viteza mare a mixerului, timp de 7 minute. Se toarnă compoziția în formele de silicon speciale pentru donuts, care au fost pulverizate cu Carlex în prealabil. Se coc timp de 35 de minute la o temperatură de 140-150°C. În centrul bucății de aluat se așează un donuts, preparat ca mai sus și se învelește cu aluatul având grijă să se închidă bine capetele.
Lemon&Orange Donuts
Se amestecă toate ingredientele cu paleta, la viteza medie a mixerului, timp de 5 minute. Se toarnă compoziția în formele de silicon speciale pentru donuts, care au fost pulverizate cu Carlex în prealabil. Se coc timp de 35 de minute la o temperatură de 140-150°C. În centrul bucății de aluat se așează un donuts, preparat ca mai sus și se învelește cu aluatul având grijă să se închidă bine capetele.
Dospire finală
Se lasă la dospit timp de 120 de minute la maxim 28°C și umiditate relativă de 72-76%. Se dospesc în cercuri cu diametrul de 10 cm și înălțimea de 4,5 cm, astfel încât să se obțină forma dorită.
Decorare
Se pulverizează soluție de luciu, obținută din ou, gălbenuș și lapte amestecate în proporții egale. După coacere, se glasează cu Paletta Neutral.
Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se introduc produsele în cuptor, se aplică un abur moderat și se lasă timp de 1 minut fără
ventilație. Apoi, se setează cuptorul la temperatura de 170°C și se coc pentru încă 20 de minute. După răcire, cu ajutorul unui dui ascuțit, se realizează umplerea produselor cu diferite creme:
- Green Velvet Cake Donut: Chocolatier Pistacchio și Patissier Forest Fruit.
- Purple Velvet Cake Donut: Milano Cream Vanilla.
- Toffee Velvet Cake Donut: Umplutură de mere cu scorțișoară și Chocollina Salted Caramel.
- Fantasy Orange Cake Donut: Chocolatier Nocciola și Frutapaste Apricot.
- Fantasy Lemon Cake Donut: Patissier Strawberry.