Newstalgia Babka
Newstalgia Babka
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 100 | g | Premium Kalacsmix |
1000 | g | faina | |
20 | g | drojdie | |
200 | g | zahar | |
400 | l | apa | |
100 | g | unt | |
Umplutura de nuca | 1000 | g | Umplutura de nuca |
300 | l | apa | |
10 | g | cacao | |
20 | g | Flavour Rum | |
Decor | nuca macinata |
Mod de lucru
Umplutura de nuca
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10- 15 minute inainte de a fi utilizata.
Mod de lucru:
Ingredientele pentru aluat se amesteca, cu exceptia untului, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 5-6 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat . Untul se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare . Aluatul obtinut se lasa la odihna timp de 5 – 10 de minute. Se divizeaza la 0,400 kg( pentru formele de copt de 1 kg) si la 0,200 kg( pentru formele de copt de 0,500 kg), se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 5 - 10 minute. Fiecare bila de aluat predospita se intinde in foaie subtire , se adauga Crema de nuca pe fiecare foie si se ruleaza. Se asaza in formele de copt cu capac cate 4 rulouri suprapuse Formele de copt se introduc in dospitor si se lasa timp de 50 - 60 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou si se introduc in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 160° - 170°C, timp de 45-50 de minute, pentru formele mari sau 35- 40 de minute pentru formele mici.