Rețete Rețete

Newstalgia Babka

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 100 g Premium Kalacsmix
1000 g faina
20 g drojdie
200 g zahar
400 l apa
100 g unt
Umplutura de nuca 1000 g Umplutura de nuca
300 l apa
10 g cacao
20 g Flavour Rum
Decor nuca macinata

Mod de lucru

Umplutura de nuca 

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10- 15  minute inainte de a fi  utilizata.

Mod de lucru:

Ingredientele pentru aluat se amesteca, cu exceptia untului, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 5-6 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat .  Untul se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare . Aluatul obtinut se lasa la odihna timp de 5 – 10 de  minute. Se divizeaza la 0,400 kg( pentru formele de copt de 1 kg) si la 0,200 kg( pentru formele de copt de 0,500 kg), se modeleaza rotund si se lasa la predospit  timp de 5 - 10 minute. Fiecare bila de aluat predospita se intinde in  foaie subtire , se adauga  Crema de nuca pe fiecare foie si se ruleaza. Se asaza in formele de copt cu capac cate 4 rulouri suprapuse  Formele de copt se introduc in  dospitor si se lasa  timp de 50 - 60 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou si se introduc  in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 160° - 170°C, timp de 45-50 de minute, pentru formele mari sau 35- 40 de minute pentru formele mici.

 

 

     

 

Newstalgia Babka