New York Rolls
New York Rolls
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 1.000 | g | faina tip 480 |
150 | g | Croissantmix | |
50 | g | drojdie | |
50 | g | unt | |
80 | g | zahar | |
500 | g | apa | |
450 | g | unt | |
Glazura | 1000 | g | Chocolatier |
50 | g | ulei | |
alune/fistic macinat |
Mod de lucru
Toate ingredientele, cu excepția untului, se frământă la viteza 1 timp de 6-7 minute și la viteza 2 timp 6-8 minute (untul se adaugă la 2-3 minute de la inceputul vitezei a 2-a). Aluatul obținut se lasă la relaxat o oră în spațiu rece/frigider.
Pasul 1: Untul, la temperatura de 14-15°C, se laminează până la aproximativ 7-8 mm și se înglobează în foaia de aluat.
Pasul 2: După înglobarea untului, se laminează și se împachetează, în patru.
Pasul 3: Aluatul se lasă la repaos timp de 60 minute, la temperatura de 5°C.
Pasul 4: După repaos, aluatul se laminează și se împachetează, în patru.
Pasul 5: Aluatul se laminează până la aproximativ 3-5 mm, se divizează și se formează rolls-urile.
Pasul 6: Rolls-urile formate se lasă la dospit timp de 100-120 minute, la o temperatura de 26-27°C.
Pasul 7: Coacerea se realizează la 170°, timp de 15-17 minute, cu abur mediu la începutul coacerii.
Pasul 8: După răcire, rolls-urile se glazurează cu Chocolatier și se decorează cu fistic/alune măcinate.