Rețete Rețete

New York Rolls

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1.000 g faina tip 480
150 g Croissantmix
50 g drojdie
50 g unt
80 g zahar
500 g apa
450 g unt
Glazura 1000 g Chocolatier
50 g ulei
alune/fistic macinat

Mod de lucru

Toate ingredientele, cu excepția untului, se frământă la viteza 1 timp de 6-7 minute și la viteza 2 timp 6-8 minute (untul se adaugă la 2-3 minute de la inceputul vitezei a 2-a). Aluatul obținut se lasă la relaxat o oră în spațiu rece/frigider.

 

Pasul 1: Untul, la temperatura de 14-15°C, se laminează până la aproximativ 7-8 mm și se înglobează în foaia de aluat.

Pasul 2: După înglobarea untului, se laminează și se împachetează, în patru.

Pasul 3: Aluatul se lasă la repaos timp de 60 minute, la temperatura de 5°C.

Pasul 4: După repaos, aluatul se laminează și se împachetează, în patru.

Pasul 5: Aluatul se laminează până la aproximativ 3-5 mm, se divizează și se formează rolls-urile.

Pasul 6: Rolls-urile formate se lasă la dospit timp de 100-120 minute, la o temperatura de 26-27°C.

Pasul 7: Coacerea se realizează la 170°, timp de 15-17 minute, cu abur mediu la începutul coacerii.

Pasul 8: După răcire, rolls-urile se glazurează cu Chocolatier și se decorează cu fistic/alune măcinate.

New York Rolls